Следвайте Гласове в ТелеграмУправляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУправляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

МВФ: Конфликтът Израел - Хамас още повече помрачава икономическите перспективи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи в четвъртък, че спорът сред Израел и Хамас е " трогателен " и заплашва да помрачи така и така охладените световни стопански вероятности, съобщи Ройтерс.

" Ние следим деликатно по какъв начин се развива обстановката, по какъв начин се отразява най-много на петролните пазари ", сподели Георгиева на брифинг в границите на годишните срещи на МВФ и Световната банка в Маракеш, Мароко. 

Тя означи, че е имало известни флуктуации при цените на петрола и реакции на пазарите, само че е прекомерно рано да се предвижда икономическото влияние.

" Много ясно, че това е " нов облак " на не най-безопасния небосвод за международната стопанска система, " нов облак ", който затъмнява този небосвод и, несъмнено, не е нужен ", сподели шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева също по този начин уточни, че нараства консенсусът в полемиките за преструктуриране на държавния дълг по въпроси като сравнимостта на третирането на частни и обществени кредитори.

Тя акцентира и значимостта на продължение на борбата с инфлацията:

" Лихвените нива в доста развити страни се покачиха, само че инфлацията към момента не се е намалила до целевите равнища. Освен ценова непоклатимост, битката с инфлацията  е причина за напредък на най-бедните ".

Кристалина Георгиева означи, че ценовата непоклатимост е от изключителна значимост, даже в случай че повишението на лихвите значи нежният стопански напредък " да се залее със студена вода ".

Управляващият шеф на МВФ акцентира и нуждата за опазване на стабилността на финансовите пазари, " които, както видяхме в последните седмици и изключително в Съединени американски щати и Европейски Съюз, се свързват с упованието, че високите лихвени проценти ще останат за по-дълго време ".

Връщането на фискалната политика е различен значим приоритет, тъй че да се обезпечи пространство за деяние. " Необходимо е стягане и преориентиране на държавните разноски ", сподели още Кристалина Георгиева. 

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР